Home Haaglanden Voetganger zwaargewond na aanrijding met politieauto Steenvoordelaan Rijswijk

Voetganger zwaargewond na aanrijding met politieauto Steenvoordelaan Rijswijk

Rijswijk – Op de Steenvoordelaan in Rijswijk is dinsdagavond een voetganger zwaargewond geraakt bij een aanrijding. De voetganger werd geschept door een auto.

Even na zes uur ging het mis. De voetganger stak de weg over toen het helemaal mis ging. De voetganger kwam met een flinke snelheid tegen de voorruit van de auto en daarna hard ten val op de grond.

De voetganger raakte zwaargewond. Het slachtoffer werd in de ambulance onderzocht. Het ambulancepersoneel werd bij dit onderzoek ondersteund door de bemanning van het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam. Na het onderzoek is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Mobiel Medisch Team kon na de behandeling in de ambulance weer retour naar hun basis.

De afdeling Forensische Opsporing Verkeer van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Na dit onderzoek werd de auto afgesleept door de politieberger.

UPDATE 4-11-21:Rijksrecherche doet onderzoek naar ongeluk Rijswijk

Dinsdagavond 2 november rond 18.00 uur raakte een 79-jarige man ernstig gewond bij een aanrijding op de Steenvoordelaan in Rijswijk. Hij werd aangereden door een onopvallende politieauto. Omdat de bestuurder op dat moment in functie was als politieman, doet de Rijksrecherche onderzoek.

De Rijksrecherche is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand (zwaar)gewond raakt of overlijdt.

Het Rijksrecherche-onderzoek zit nog in de beginfase. Als daaruit meer feitelijkheden te melden zijn, zal het OM dat doen.