Home Den Hoorn Vrachtwagen op z’n kant in bocht na noodremming A4 Peulwijk-West Den Hoorn...

Vrachtwagen op z’n kant in bocht na noodremming A4 Peulwijk-West Den Hoorn [VIDEO]

Den Hoorn – Dinsdagmiddag 5 februari is omstreeks 13:15 een vrachtwagen op z’n kant belandt nadat de chauffeur een noodremming moest maken omdat er twee personen op de weg liepen. Vermoedelijk waren beide personen onderweg naar de carpoolplaats van Peulwijk-West. De chauffeur kon zelfstandig uit zijn vrachtwagen komen.

De brandweer, ambulancedienst en de politie kwamen met spoed ter plaatse. De politie sloot direct de afrit naar Peulwijk-West af voor al het verkeer. De chauffeur is door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefde na controle niet vervoerd te worden. De vrachtwagen heeft ook een lantaarnpaal omver gereden. De brandweer kwam met twee eenheden met spoed ter plaatse.

De brandweer heeft enkele lekkage’s meteen afgedicht met zakken en opvangbakken geplaatst onder de lekkage’s. Inmiddels kwam firma Vermeulen met meerdere eenheden ter plaatse om de afzetting volledig over te nemen en de overige lantaarnpalen los te koppelen van het stroomnet.

Berger Vreugdenhil is in samenwerking met firma Blansjaar en Vermeulen ter plaatse om de berging van de vrachtwagen te starten. De vrachtwagen zou volledig geladen zijn met sprits-koeken. Om de last te verminderen is door de werklui gestart met het leeghalen van de trailer van de trekker. De koeken worden in dozen op pallets geplaatst en overgeladen. Hierna kan een grote kraan van de firma Blansjaar de berging samen met Vreugdenhil starten.

Omstreeks 17:00 uur is er een ambulance met spoed opgeroepen voor het tankstation op Peulwijk-West. De chauffeur van de combinatie was niet lekker geworden. De ambulance kon door de opgestelde kraan en overige voertuigen niet via de oprit bij het tankstation komen. Uiteindelijk is er voor gekozen om via de oprit de snelweg op te rijden en daar om te keren om bij het tankstation te komen. De chauffeur is door ambulancepersoneel nogmaals nagekeken. Of deze daarna vervoerd is is niet bekend.

De berging van de vrachtwagen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Foto’s: Jasper Wennekes en Redactie District8
Video: Jasper Wennekes