Home Delft Vrouw en drie kinderen gewond na explosie in woning Nassauplein Delft

Vrouw en drie kinderen gewond na explosie in woning Nassauplein Delft [VIDEO]

Delft – In de nacht van maandag op dinsdag heeft omstreeks 1:50 uur een explosie plaatsgevonden in een woning aan het Nassauplein in Delft. De explosie vond plaats achter de voordeur.

De brandweer werd opgeroepen voor een woningbrand, maar van een daadwerkelijk brand was ter plaatse geen sprake. Bij de explosie kwam een drukgolf vrij waardoor de ruiten van de voordeur schade opliepen. Ook kwam bij de explosie rook vrij wat door de knal de woning in werd geduwd.

Voor de bewoners, een vrouw en haar drie kinderen kwam een ambulance ter plaatse. Allen zijn nagekeken in de ambulance op rookinhalatie. Kort hierop zijn zij zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie reed achter de ambulance aan mee naar het ziekenhuis.

Op de Nassaulaan en rondom de woning is door de politie een ‘Plaats Delict’ gemaakt. De politie heeft de straat grondig doorzocht en op enkele plekken pylonen neergezet om eventuele sporen veilig te stellen.

Wat voorafging aan de explosie is niet bekend. De politie en de recherche doen onderzoek. Mogelijk is er een explosief door de brievenbus naar binnen gegooid.

Foto’s: Mike van Doorn & Jordy de Groot