Home Delft Vrouw hoort gemiauw in ondergrondse container, brandweer redt kat uit container Westeinde...

Vrouw hoort gemiauw in ondergrondse container, brandweer redt kat uit container Westeinde Delft

Delft – Zondagochtend 25 september is de brandweer van Delft omstreeks 11:15 gealarmeerd voor een dier in problemen aan het Westeinde in Delft.

Een vrouw wilde haar vuilniszak weggooien in een ondergrondse PMD container toen zij plots gemiauw hoorde. Ze belde hierop de brandweer die zonder spoed ter plaatse kwam. Na kort onderzoek hoorde ook de brandweerlieden gemiauw uit de container komen.

Echter was er geen sleutel aanwezig voor deze container, waarop het verzoek is gedaan om de hoogwerker met sleutel te laten komen. Helaas had ook de hoogwerker geen sleutel van deze container. De brandweer heeft hierop besloten om de popnagels van het deurtje door te boren. Na het doorboren is de deur met een breekijzer verder opengebroken.

Na het openen van het deurtje bleek er inderdaad een kat in de container te zitten. De ladder was te kort om deze te gebruiken. Hierop is een lange stok gebruikt. Na meermaals proberen slaagde de brandweerlieden erin om de kat met de stok omhoog te hijsen.

De kat is in een bak geplaatst en meegenomen naar de brandweerkazerne. Hier zal de dierenambulance de kat op halen en controleren of deze gechipt is.

Hoe de kat in de ondergrondse container terecht kon komen is niet bekend. Mogelijk is deze gedumpt, maar dit kon niet bevestigd worden.