Home Den Haag Wederom lawaaidemonstratie tegen de Corona-maatregelen van het kabinet op het Plein en...

Wederom lawaaidemonstratie tegen de Corona-maatregelen van het kabinet op het Plein en Hofplaats Den Haag

Den Haag – Donderdagochtend 17 december wordt op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen de corona-maatregelen van het kabinet. Enkele honderden mensen zijn aanwezig en maken lawaai door op meegebrachte potten en pannen te slaan.

De politie heeft de ingang van de Tweede Kamer volledig afgesloten en ziet verder toe op een rustig en ordelijk verloop van de demonstratie.

Rond de klok van kwart voor 11 is de groep demonstranten in beweging gekomen en onder begeleiding van de politie gaan lopen over de Lange Poten richting de Hofplaats. Ook hier stonden reeds demonstranten voor de lawaaidemonstratie. De groepen hebben zich op de Hofplaats samengevoegd en demonstreren daar gezamenlijk verder.

Enige tijd later is de gehele groep demonstranten gaan lopen om de Hofvijver heen en heeft zowel vanaf het Buitenhof, als vanaf het Plein geprobeerd het Binnenhof te betreden. De politie heeft de demonstranten tegen gehouden waarbij het een aantal keer tot wat duw-en-trekwerk kwam.

Rond kwart voor één kwam het Parate peloton (ME) van de politie in grote getalen ter plaatse op het Plein en werd de demonstratie op last van de burgemeester van Den Haag ontbonden. Enkele tientallen demonstranten wilden echter verder demonstreren, hetgeen is toegestaan op de Koekamp. Bij het schoonvegen van het Plein en het begeleiden van de overgebleven demonstranten naar de Koekamp is ten minste één persoon aangehouden door de politie.

Foto’s en video: Owen O’Brien