Home Haaglanden Wegmaniak onder invloed van lachgas aangehouden na dollemansrit over snelweg A16 Dordrecht

Wegmaniak onder invloed van lachgas aangehouden na dollemansrit over snelweg A16 Dordrecht

Rotterdam / Dordrecht – In de nacht van zondag 13 op maandag 14 november is de bestuurder van een busje aangehouden op de A16 bij Dordrecht na een dollemansrit.

Omstreeks 23:35 kreeg een weginspecteur van Rijkswaterstaat een melding van een langzaam rijdend voertuig in de Beneluxtunnel bij Rotterdam. Toen de weginspecteur aankwam stond er in de tunnelbuis een bestelbusje met Duits kenteken stil. Toen deze de weginspecteur zag ging het busje weer rijden. De bestuurder van het busje zat tijdens dit alles met een ballon aan zijn mond.

Op de fly-over vanaf de A4 richting de A15 ging het busje stilstaan op de vluchtstrook, de weginspecteur stopte achter het voertuig.De bestuurder van het bestelbusje stapte uit en probeerde in het voertuig van de weginspecteur te komen, ook sloeg hij op de ramen van de wagen van Rijkswaterstaat.
Vervolgens stapte de man weer in zijn busje en begon met een dollemansrit richting de A16, de bestuurder van het bestelbusje slingerde van links naar rechts en zijn snelheden varieerde van 40(!!) km/u tot 180 km/u. Ook raakte het bestelbusje meerdere keren van de weg en belandde hierdoor op de groenstroken langs de snelweg.

Nadat het voertuig vanaf de A15 de A16 op was gereden richting Dordrecht kregen ook agenten het voertuig in het vizier, deze hebben lange tijd moeten wachten met ingrijpen omdat deze druk waren met het waarschuwen van het overige verkeer. Uiteindelijk raakte de bestuurder van het busje op de A16 ter hoogte van Dordrecht de macht over het stuur kwijt en knalde bijna in de vangrail. Agenten hebben hierna de bestuurder snel kunnen aanhouden.
Omdat de man niet meewerkte is hij in de boeien geslagen en aangehouden voor onder andere Artikel 5 en 8 van de Wegen en Verkeerswet. Bij fouillering werden ook nog twee grote bollen harddrugs aangetroffen, de verdachte wordt ook verdacht van het overtreden van de opiumwet. De verdachte is naar het politiebureau vervoerd en wordt hier later op de dag verhoord.

In het busje van de verdachte werden twee cilinders met lachgas aangetroffen, ook werden meerdere ballonnen aangetroffen in en rondom het busje. Het busje is door een berger afgevoerd. Door de aanhouding was de A16 richting Dordrecht tijdelijk volledig afgesloten.