Home Delft Woudseweg na urenlange bergingsoperatie weer vrij Woudseweg/N223 Schipluiden

Woudseweg na urenlange bergingsoperatie weer vrij Woudseweg/N223 Schipluiden

Schipluiden – Zo’n acht uur na het dodelijke ongeval op de Woudseweg bij Schipluiden hebben bergers de vrachtwagen kunnen bergen.

De vrachtwagen was onderweg naar De Lier om de plaatselijke supermarkt te bevoorraden.

De vrachtwagenchauffeur overleefde het ongeval niet een kwam ter plekke te overlijden.

De politie heeft na het ongeval een urenlang onderzoek gehouden ter plaatse. Zo’n 6,5 uur na het ongeval is het lichaam van de overleden vrachtwagenchauffeur geborgen.

Berger Vreugdenhil heeft in samenwerking met partners met twee grote kranen de trekker los gekoppeld, deze is door de klap ernstig beschadigd. Later hebben twee grote telekranen de oplegger, die inmiddels volledig geleegd was opgetakeld.

Zowel de trekker als de oplegger worden meegenomen voor verder onderzoek.

Door de klap is de volledige lading van de vrachtwagen uit de oplegger gevlogen. Een bedrijf komt ter plaatse om al het afval te verwijderen, ook wordt het water uit de naastgelegen sloot weggezogen omdat dit vervuild is.

De Woudseweg wordt volgens verwachtingen omstreeks 22:00 weer vrijgegeven voor verkeer.

UPDATE 07-04-2020: Bij het ongeval is een 63-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lelystad overleden. Rond 14.00 uur raakte de vrachtwagen door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde via de greppel in het naastgelegen weiland. Bij het ongeluk was ook een blauwe Volvo-personenauto betrokken. De inzittende van deze auto raakte niet gewond. Hulpdiensten waren snel op de Woudseweg aanwezig, maar konden het leven van de vrachtwagenchauffeur helaas niet meer redden. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.