Home Haaglanden ‘Zeer grote brand’ in restaurant El Sultana Van der Hagenstraat Zoetermeer

‘Zeer grote brand’ in restaurant El Sultana Van der Hagenstraat Zoetermeer

Zoetermeer – Dinsdagmiddag is er brand uitgebroken bij restaurant El Sultana aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. De brandweer heeft opgeschaald naar sein ‘Zeer Grote brand’.

Omstreeks 14:20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand, al vrij snel werd er opgeschaald naar sein ‘middelbrand’, waarna het sein ‘grote brand’ en als laatste volgde het sein ‘zeer grote brand’. Er was een forse rookontwikkeling welke vrijkwam bij de brand.

De brand bevindt zich in het restaurant boven club ‘Magnum’, waar de brand zich precies in het pand bevindt is niet bekend. De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Voor de zekerheid stond er ook een ambulance stand-by, of er daadwerkelijk gewonden zijn is ons niet bekend.

Rond 15:00 uur trok de brandweer zich terug uit het pand, waarna er grotere zwarte rookwolken zichtbaar waren. Het drone-team van de brandweer is tevens ter plaatse om onderzoek te doen naar brandhaarden.

Stichting Salvage is ter plaatse om de schade aan het pand af te handelen.

Tekst loopt door onder de foto’s.

 

‘The day after’ is de schade aan het pand goed te zien. Een kraan heeft een gedeelte van het pand gesloopt waardoor de brandweer bij de vuurhaarden kon.

Foto’s en video: Spa-Media en Thijmen Hidding