Home Overig nieuws Zoektocht naar inbrekers Kerkpolderpark Delft

Zoektocht naar inbrekers Kerkpolderpark Delft

Delft – Een stel inbrekers kwam zaterdag 2 maart van een koude kermis thuis, toen zij probeerden in te breken bij een woning aan de Van Rijslaan. De bewoners waren met voorjaarsvakantie. Zij hadden niet gerekend op de buren van de betreffende woning. Toen de buren om 22.15 uur breekgeluiden hoorden, gingen zij direct op onderzoek uit. Zij overliepen drie inbrekers die bij het zien van de alerte buren er direct vandoor gingen. De zoon ging direct achter één van de verdachten aan. In de directe omgeving van de Van Rijslaan leidde dat tot een confrontatie met één van de verdachten.

Slag met breekijzer
Toen de zoon in de achtertuin stond en de inbrekers hem zagen staan, sloegen zij met het breekijzer het raam van de schuifpui stuk en konden zo wegkomen. Eén van de inbrekers gaf hem een duw en de ander sloeg hem met het breekijzer. De zoon kon dat met zijn arm afweren maar liep daarbij wel een zware kneuzing aan zijn arm op. De buurvrouw ging met haar man achter een andere inbreker aan en belde ondertussen de politie om posities door te geven. De zoon kreeg van één van de inbrekers nog een vuistslag op zijn hoofd. Deze liet zich niet onbetuigd en wist de inbreker, een 17-jarige jongen, met een armklem aan te houden.

Horloge van opa
In zijn fouillering werden goederen uit het huis aangetroffen. Een uitgebreide zoektocht naar de twee andere verdachten leidde niet tot hun aanhouding. De verdachte werd aan het bureau ingesloten en de volgende dag gehoord. Hij verklaarde over de in zijn fouillering aangetroffen sieraden dat deze van zijn vriendin waren. Het antieke horloge dat hij ook nog bij zich had, was van zijn opa. De bewoners die inmiddels thuis waren gekomen, herkenden hun sieraden en kregen die later dan ook weer terug. De politie stelt een onderzoek in naar de andere twee verdachten. De 17-jarige verdachte wordt dinsdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.


Foto’s Dimitri Holster