Home Rotterdam-Rijnmond Zwaargewonde met schotwond na gijzeling, twee aanhoudingen Franciscus Vlietland Schiedam

Zwaargewonde met schotwond na gijzeling, twee aanhoudingen Franciscus Vlietland Schiedam [VIDEO]


Schiedam – Vrijdagavond heeft er in Schiedam een gijzeling plaatsgevonden. Een man, uit Krimpen aan den IJssel, werd tegen zijn wil in vast gehouden in een woning aan de Rozenburgsestraat in Schiedam-Zuid.

De politie ontving vrijdagavond al een melding van een man die ontvoerd zou zijn. De politie was haastig op zoek naar de man. Kort hierop kwam een melding binnen van een mogelijke schietpartij aan de Rozenburgsestraat. Een man zou hier uit de woning zijn gedragen en op de achterbank van een auto gelegd.

De politie volgde de auto, welke stopte voor het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam. Toen de politie de inzittende staande hield, werd de gezochte man op de achterbank aangetroffen. De politie hield de bestuurder van de auto, een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, direct aan. De auto van de man werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Voor het slachtoffer kwam een ambulance ter plaatse, waarna het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd.

In de woning aan de Rozenburgsestraat hield het Arrestatieteam tegelijkertijd een 52-jarige man uit Schiedam aan. Bij deze man werd ook een vuurwapen aangetroffen. De man is afgevoerd naar het politiebureau. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Hoe het slachtoffer eraan toe is, is vooralsnog niet bekend. De politie doet uitgebreid onderzoek.

Foto’s & video: FlashphotoNL