Home Den Haag Dode na verkeersongeval Landscheidingsweg (N440) Wassenaar

Dode na verkeersongeval Landscheidingsweg (N440) Wassenaar

Wassenaar / Den Haag – Op de Landscheidingsweg (N440) in Wassenaar heeft in de nacht van zaterdag op zondag 25 juli een ernstig ongeval plaatsgevonden. Volgens getuigen werd een voetganger -die in de richting van Wassenaar liep- aangereden door een personenauto. Tientallen meters verder kwam de auto tot stilstand met de voetganger onder de auto.

Direct werden de hulpdiensten groots gealarmeerd, twee ambulances, meerdere brandweer- en politie eenheden, en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam werden gealarmeerd. Ter plaatse heeft de brandweer volgens getuigen de auto omver geduwd om het beknelde slachtoffer te bevrijden. Medisch personeel heeft zich direct ontfermd over het slachtoffer.

De hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest met het stabiliseren van het slachtoffer, de arts van het MMT heeft hier enige tijd bij geassisteerd. Ondanks alle inspanning overleed het slachtoffer, een 24-jarige man uit Den Haag, ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder en de bijrijder van de auto zijn door de politie meegenomen en op het politiebureau gehoord als getuigen.

De politie heeft de weg in beide richtingen afgesloten en het slachtoffer afgeschermd met een tent. De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van het dodelijke ongeval.