Home Den Haag Zwemmer komt niet terug na nachtelijke duik in zee op Scheveningen

Zwemmer komt niet terug na nachtelijke duik in zee op Scheveningen

Den Haag – Een groep personen is in de nacht van woensdag op donderdag 11 juli gaan zwemmen in de Noordzee nabij beachclub Baia aan het Noorderstrand in Scheveningen. Toen de groep het water verliet kwamen zij erachter dat er nog iemand in het water moest liggen.

Even voor half vier kwam een verontrustend bericht binnen bij de meldkamer; er werd een zwemmer vermist. De politie, brandweer en Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) kwamen ter plaatse.

De zee werd ter hoogte van de beachclub doorzocht. Hiervoor werd niet alleen vanaf het water gezocht, ook een helikopter werd ter plaatse gevraagd. Reddingboten Kitty Roosmale Nepvue en Beluga maakten zoekslagen op het water.

De politie zocht naastgelegen strandtenten af om te controleren of de vermiste persoon daar zou zijn. De kleding van de zwemmer zou bij genoemde strandtent liggen.

Na enige tijd werd het zoekgebied vergroot en werd reddingboot George Dijkstra van KNRM-station Ter Heijde opgeroepen. De helikopter richtte zich toen op het zoeken in het duingebied. Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM Ter Heijde sloot eveneens aan bij de zoektocht.

Tijdens de grote zoekactie met meerdere reddingboten en de helikopter is de vermiste zwemmer in goede gezondheid aangetroffen.