District8.net | Homepage

19 juni Grootschalige verkeerscontrole Delfgauw [Video]

0 Comments 🕔20.jun 2014

Delfgauw/Delft – Tijdens een grote actie controleerden verschillende opsporingsdiensten van de politie en de Belastingdienst donderdagavond 17 juni in de omgeving van Delft ruim 100 automobilisten. Politieagenten hielden zeven personen aan.

Op Rijksweg A13 ter hoogte van Delft-Zuid, de N470 nabij Pijnacker, de Kruithuisweg en de Rijswijkseweg nabij afslag Delft-Noord/Nootdorp controleerden diverse afdelingen van de politie en de Belastingdienst voertuigen en inzittenden. Projectleider Rinus van Ruitenburg: “Uit onderzoek van de politie blijkt dat high impact crime delicten, zoals woninginbraken, overvallen en straatroven, vaak gepleegd worden door personen die hiervoor tientallen kilometers afleggen. Via de snelweg komen deze verdachten op de uiteindelijke pleegplaats terecht. Om woninginbraken te voorkomen en de informatiepositie van de politie en overige opsporingsdiensten te versterken controleerden we voertuigen en inzittenden die voor dit zogenoemde mobiele banditisme in aanmerking komen.”

Tijdens de actie, die duurde van 17.00 tot 24.00 uur werden ruim 100 voertuigen gecontroleerd. Circa 60 daarvan kregen een ‘ANPR’ hit. Deze voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd en de gegevens van deze personen zijn op een controleformulier vastgelegd. Deze informatie wordt vastgelegd in het politiesysteem. De overige waren fiscale wanbetalers of personen die nog openstaande boetes moesten betalen. De agenten controleerden in totaal 138 personen.

De resultaten
Er zijn zeven aanhoudingen verricht. Twee voor de vreemdelingenpolitie, twee ter zake benzinediefstal, één rijden onder invloed, twee ter zake van openstaande boetes. Het Bureau Falsificatie controleerden 51 documenten op echtheid. De gecontroleerde nationaliteiten waren Bulgaars, Marokkaans, Hongaars, Nederlands, Grieks, Pools, Belgisch, Duits, Albanees, Italiaans en Roemeens.

De afdeling executie van de politie (Betex) inde €5.227 en nam enkele rijbewijzen in omdat er voor een bedrag van €2247 euro aan openstaande boetes nog betaald moest worden. Twee personen moesten mee vanwege een onherroepelijke veroordeling. Het afpakteam van de politie eenheid Den Haag ‘pakte’ in vijf gevallen ruim €5.000 euro af van personen die geen aantoonbare reden konden aanvoeren waar zij het geld hadden verkregen. Eén Mercedes werd in beslag genomen omdat vermoedelijk met het chassisnummer van de wagen was geknoeid.

Belastingdienst
De Belastingdienst legde voor ruim €168.000 euro aan beslag en inde €5.455 euro. Op negentien voertuigen werd beslag gelegd. Veertien daarvan werden direct afgevoerd.

ANPR
De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om criminaliteit te bestrijden. Eén van de technische middelen is de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Aan de hand van een videocamera met daaraan een gespecialiseerd softwareprogramma worden kentekens gescand en vergeleken met zogenoemde hotlisten. Deze geven aan of er iets ‘mis’ is met het kenteken (gestolen, niet verzekerd etc, criminele antecedenten) Als er een ‘hit’ is, wordt het voertuig staande gehouden en worden zowel de bestuurder als de auto gecontroleerd. Deze ANPR voertuigen kunnen ook rijdend kentekens scannen. Dat betekent dat de bestuurder van het gesignaleerde voertuig direct aan de kant gezet kan worden.

IMG_1484

IMG_1509

IMG_1581

IMG_1639

IMG_1713

IMG_1733

IMG_1791

IMG_1802

IMG_1838

Foto’s Dimitri Holster, video Daan van den Ende

IMG_1483

IMG_1539

IMG_1609

IMG_1614

IMG_1653

IMG_1675

IMG_1706

IMG_1747

IMG_1813

Foto’s Marvin Hake

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties

Wees de eerste en plaats een reactie!

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Reclame

instagramposter

TwitterRecente reacties

Timmers

Timmers

@redactie: Is Transvaal en dus niet de Schilderswijk.

BEKIJK ARTIKEL
Bazzy

Bazzy

Als omwonende valt het mij vaak op hoe roekeloos deze

BEKIJK ARTIKEL
adriana

adriana

vreselijk! Je zult maar een vlucht moeten halen op the

BEKIJK ARTIKEL
jonas

jonas

tja alweer een verwarde man die doldwaas is geworden is

BEKIJK ARTIKEL
Bazzy

Bazzy

Dat moest helaas een keer misgaan. Ik kijk altijd extra

BEKIJK ARTIKEL
bertus

bertus

wat lees je dat toch veel over verwarden mensen in

BEKIJK ARTIKEL
Jelle

Jelle

Er zullen nu wel weer heel wat racisten reageren maar

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net