Home De Lier 20 januari Twee verdachten aangehouden voor overval pizzeria De Lier

20 januari Twee verdachten aangehouden voor overval pizzeria De Lier [VIDEO]

De Lier – De politie hield op dinsdag 20 januari twee jongens aan op de Bleijenburg op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een pizzeria. Deze overval vond om 15.00 uur plaats.

Twee jongens overvielen dinsdag 20 januari een pizzeria. De jongens kwamen geheel in het zwart gekleed het restaurant binnen en bedreigden de aanwezigen met een mes. Na de overval vluchtten ze weg in de richting van de Hoofdstraat. Vermoedelijk stonden er gedurende de overval twee jongens op de uitkijk.

Aanhoudingen
De politie startte direct een onderzoek. Daarin werden onder andere politiehonden ingezet. Dit leidde tot de aanhouding van de twee jongens in de nabije omgeving van de M.A. De Ruijterstraat. Het betreft een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Leiden. De politie onderzoekt hun rol bij de overval op de pizzeria. Tevens vervolgt de politie het onderzoek.

Overvallen
De aanpak van overvallen is één van deze prioriteiten. De politie beschikt over een speciaal overvallenteam (het TWISTER-team). Zij houden zich enkel bezig met het oplossen van overvallen. Tevens wordt er verscherpt toezicht gehouden op ‘hotspots’. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen en strafeisen. Tevens worden ondernemers, huiseigenaren en dergelijke gewezen op maatregelen over hoe zij een woningoverval kunnen tegengaan.

IMG_5065

IMG_5070

IMG_6325

Foto’s Patrick Kramer & Dimitri Holster