Home Delft 21 Mei Hennepkwekerij ontmanteld

21 Mei Hennepkwekerij ontmanteld

Delft – De politie ontmantelde dinsdag 21 mei rond 14.30 uur een hennepkwekerij aan de Ampereweg na een anomieme melding. Na een Meld Misdaad Anoniem melding namen agenten poolshoogte op de Ampereweg, in het bedrijfspand was een onbekende man aanwezig. De man gaf de agenten toestemming rond te kijken. Op de eerste etage troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij met 400 plantjes. Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom aftapt werd. De onbekende man koos direct het hazenpad toen hij merkte dat de politie de kwekerij ontdekt had en wist te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Tips? Bel de politie!
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht, is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie! 0900  8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.