Home Delfgauw 3 juni Politie start groot buurtonderzoek

3 juni Politie start groot buurtonderzoek

buurtonderzoek-delft

Delft – De politie start dinsdag 4 juni in Delft een intensief onderzoek naar getuigen van een aanranding die plaatsvond op Hemelvaartsdag op het Kruithuispad. Bij het onderzoek betrekt de politie ook de aanranding van vrijdag 16 november 2012 op het Hoogspanningspad plaatsvond. De recherche sluit een overeenkomst tussen beide aanrandingen niet uit.

In de wijk Tanthof-Oost gaan rechercheurs dinsdag 4 juni van deur tot deur om zo veel mogelijk getuigen te kunnen vinden van deze aanranding. Politiewoordvoerder Cor Spruijt spreekt van een unieke actie “We houden bij incidenten wel vaker een buurtonderzoek. In deze zaak gaan we echter de hele wijk door van deur tot deur. We verwachten daardoor toch getuigen te kunnen spreken die zich nog niet bij ons gemeld hebben en ons verder kunnen helpen bij het oplossen van deze aanranding. Mogelijk melden zich bij ons ook nog andere slachtoffers” Een oproep in het regionale opsporingsprogramma Team West leverde al informatie op die momenteel door het rechercheteam wordt onderzocht.

Hemelvaartsdag Kruithuispad
Een 20-jarige vrouw werd donderdag 9 mei om 02.30 uur door een achterop rijdende fietser ten val gebracht, op gewelddadige wijze aangerand en bijna verkracht. Het slachtoffer fietste die morgen op het fietspad ‘Kruithuispad’. Zij reed vanaf de Provinciale weg in de richting van de Voorhofdreef. Daar duwde een man haar van haar fiets. De man betastte haar en probeerde haar kleding uit te trekken. De vrouw verzette zich en begon hard te gillen. De verdachte fietste hierna weg in de richting van de tunnel die loopt onder de Provinciale weg.

Hoogspanningspad
Vrijdag 16 november 2012 om 21.30 uur vond een soortgelijke aanranding plaats op het Hoogspanningspad. Een 18-jarige fietsster uit Delft werd door een tegemoetkomende fietser ten val gebracht. De vrouw werd op gewelddadige wijze aangerand en bijna verkracht. Het slachtoffer fietste vanuit Delfgauw over het Hoogspanningspad richting sportpark Tanthof Zuid toen de man haar aanviel. De vrouw verzette zich hevig waarop de man haar in de lager gelegen sloot gooide. Hierna vluchtte de man in onbekende richting. De recherche sluit een overeenkomst met de aanranding van donderdag 9 mei 2013 niet uit. Cor Spruijt: “De zaken vertonen opvallende overeenkomsten. In beide zaken was er sprake van een man met een donkere huidskleur en werd het slachtoffer van haar fiets geduwd. Ook is de afstand tussen het Kruithuispad en het Hoogspanningspad niet al te groot.”

Signalement verdachte
De verdachte is een man met een donkere huidskleur en een mager postuur. Hij is tussen de 1.75 – 1.80 mtr lang en droeg een zwart gewatteerd glimmend jack met capuchon op zijn hoofd. De fiets van de verdachte had voorop een brede bagagedrager.

Billboards
Om in contact te komen met getuigen werd door het rechercheteam zowel op het Hoogspanningspad als op het Kruithuispad billboards geplaatst en hielden agenten een flyeractie. De aanranding op het Hoogspanningspad werd in Team West en in Opsporing Verzocht onder de aandacht van het publiek gebracht. Na de uitzending kwamen er enkele tips bij de recherche binnen die momenteel nog onderzocht worden.

Tips? Bel de politie!
Heeft u informatie voor het rechercheteam voor het oplossen van deze aanrandingen of bent u zelf slachtoffer geworden. Neemt u dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto: Politie.nl