Home Den Haag Acht personen uit woning gehaald na vuurwapenmelding bij melding van geluidsoverlast Van...

Acht personen uit woning gehaald na vuurwapenmelding bij melding van geluidsoverlast Van Drieststraat Den Haag

Den Haag – Vrijdagavond 9 april hebben agenten acht mensen uit een woning aan de Van Drieststraat in Den Haag gehaald.

Omstreeks 23:40 kwam er op de meldkamer van de politie een melding binnen van een bewoner van een portiek aan de Van Drieststraat in Den Haag. Volgens de melder was er elders in de portiek een feestje gaande waar veel overlast van werd ervaren.

Toen de melder aan de deur ging zag deze bij een van de aanwezigen een vuurwapen. Hierop werden er door de meldkamer meerdere eenheden ter plaatse gestuurd. Om de hoek van de Van Drieststraat hebben agenten en agenten van de hondenbrigade gebrieft.

Niet veel later zijn de agenten lopend naar de portiek gegaan, agenten in burger hadden inmiddels rondom de portiek al positie ingenomen.

Nadat een grote groep agenten zich in het trappenhuis had verzameld, hebben agenten van de hondenbrigade de deur van de woning geforceerd. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen werden direct alle aanwezigen uit de woning gehaald met hun handen omhoog.

Twee van de aanwezigen vluchtten na de instap via de achterzijde de woning uit, echter stonden hier al agenten. Deze riepen de verdachten direct aan om hun handen te laten zien, agenten van de hondenbrigade hebben via de zijkant beide personen uit de tuin gepraat.

Deze zijn uiteindelijk ook in de handboeien geplaatst, de verdachten zijn uiteindelijk voor de portiek geplaatst met hun handen op hun hoofd, een aantal van deze waren ook geboeid.

De politie heeft hierna in de woning gezocht naar het mogelijke vuurwapen, uiteindelijk is deze niet aangetroffen. Omdat de bewoner die aanbelde bij de overlastgevers geen aangifte wilde doen zijn alle aanwezigen weggestuurd met een proces verbaal.