Home Delft Achtervolging eindigt in zware crash Schoemakerstraat Delft

Achtervolging eindigt in zware crash Schoemakerstraat Delft

Rotterdam / Delft – De politie heeft zaterdagavond in totaal twee jongemannen aangehouden na een achtervolging vanaf de A16. Deze eindigde op de Mijnbouwstraat in Delft met een crash. Naar een derde inzittende wordt nog gezocht.

Agenten wilden de auto controleren na een ANPR hit (Automatic Number Plate Recognition) op de A16 omdat de auto mogelijk werd gezocht in een strafzaak. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk ging de auto bij de afslag Delft Zuid van de snelweg af waar de auto over de kop vloog op de kruising van de Schoemakerstraat en de Mijnbouwstraat.

Twee inzittenden gingen er rennend vandoor. De bijrijder bleef in de auto achter. Na een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten losten agenten (waarschuwings)schoten. Daarna kon de 16-jarige bijrijder aangehouden worden, hij raakte door het ongeval zwaargewond. Twee ambulances en het Mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plaatse. Na een behandeling op straat is de 16-jarige met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is achter deze ambulance meegereden.

Een tweede man, de 22-jarige bestuurder, werd na een zoektocht aangehouden in de omgeving Zuidplantsoen in Delft. Hij is bij zijn aanhouding gebeten in zijn arm door de politiehond. Na de derde inzittende is gezocht onder andere met een politiehelikopter. Hij is nog niet aangehouden. De twee mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, moesten voor controle naar het ziekenhuis. Zij hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten, zitten vast en worden verhoord.

Een derde verdachte is nog altijd voortvluchtig.

De Forensische Opsporing (FO) is ter plaatse om een onderzoek uit te voeren. Na dit onderzoek is de auto meegenomen door de politieberger.

Foto’s & video: Take Two Media