Home Haaglanden Vrouw (57) overleden bij ongeval A12 Zoetermeer

Vrouw (57) overleden bij ongeval A12 Zoetermeer

Zoetermeer – Op de A12 is zondagmiddag 14 november een 57-jarige vrouw uit Den Haag om het leven gekomen. Het Opsporing Team Verkeer (OTV) en de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doen onderzoek naar de precieze toedracht. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen.

Omstreeks 12.45 uur kwam de melding binnen dat er op de A12 ter hoogte van het viaduct Afrikaweg een aanrijding was gebeurd tussen een voertuig en een persoon. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp mocht helaas niet meer baten.

Vermoedelijk is de vrouw na een eenzijdig ongeval op de A12 vanuit Den Haag richting Zoetermeer tegen een vangrail aangereden. Vervolgens is zij uit haar auto gestapt en de snelweg overgestoken. Hier is zij door een voorbijrijdend voertuig geraakt. De A12 is enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest.

Onderzoek naar de toedracht van de aanrijding
Om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd, doet de politie onderzoek. Ter plaatse heeft het OTV en de VOA een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. Ook is het voertuig meegenomen naar een onderzoekslocatie.

Getuigenoproep
Mogelijk zijn er mensen die op of rond het tijdstip van de aanrijding op de A12 reden die het ongeval hebben zien gebeuren. De politie komt graag in contact met deze getuigen, om een goede reconstructie van de gebeurtenis te kunnen maken. Heeft u informatie of camerabeelden die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Slachtofferhulp
Een tragische ongeval kan grote impact hebben op getuigen, daarom bieden wij slachtofferhulp aan ooggetuigen van het ongeluk of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen bij dit incident. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt dan uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

Foto’s: Spa-Media