Home Rotterdam-Rijnmond Alle incidenten omtrent Oud en Nieuw regio Rotterdam e.o. 2016/2017

Alle incidenten omtrent Oud en Nieuw regio Rotterdam e.o. 2016/2017

Schiedam – Een geparkeerde auto aan de Fabristraat in Schiedam is in de nacht van zaterdag op zondag deels uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat de auto compleet uitbrandde, maar de schade is groot. Na enige tijd blussen kon de brandweerploeg weer door naar de volgende melding.

[spacer style=”3″]

Schiedam – De brandweer werd kort na middernacht met spoed naar de Iepenlaan in Schiedam gestuurd voor een brand op een schoolplein. Op het plein stonden enkele pallets en kerstbomen in de brand. De brandweer had het vuur snel geblust waarna zij weer met vervolg konden.

[spacer style=”3″]

Vlaardingen – Om middernacht is het grote vreugdevuur aan de Marathonweg in Vlaardingen ontstoken. Normaal zie je de enorme vuurzee al op grote afstand, maar vanwege de mist doemde de brandende toren deze jaarwisseling pas als laatste op. Eenmaal dichtbij was het vuur niet meer te missen. Mensen in de buurt die kwamen kijken bleven ook op een bepaalde afstand staan vanwege de enorme hitte. Het vreugdevuur heeft nog uren gebrand.

[spacer style=”3″]

Rotterdam – Een Smart die geparkeerd stond aan de Spangesekade in Rotterdam is tijdens de jaarwisseling in brand gestoken. Er bleef niet veel meer over van de auto. De brandweer kon voorkomen dat meerdere auto’s er naast ook in vlammen op gingen.

[spacer style=”3″]

Rotterdam – Een auto in een Snauwstraat is zaterdagavond compleet uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. De brandweer is enige tijd bezig geweest om de brand te blussen.

[spacer style=”3″]

Vlaardingen – Aan het Mendelssohnplein in Vlaardingen is de nieuwjaarsnacht voor de eigenaar van een vrij nieuwe Audi slecht begonnen. Door nog onbekende oorzaak is vanaf de voorzijde van de auto brand uitgebroken. De auto is grotendeels uitgebrand.

[spacer style=”3″]

Vlaardingen – Een moeder en haar zes kinderen zijn in de nacht van oud en nieuw zwaar gedupeerd geraakt nadat zes van hun fietsen op het vreugdevuur aan de Broekweg in Vlaardingen waren gegooid. Er werden totaal zo’n 15 fietsen van omwonenden weggenomen en op het vreugdevuur gegooid. De fietsen raakten zo zwaar beschadigd dat ze alleen nog als oud ijzer verder kunnen. De vrouw een alleenstaande moeder is zwaar aangeslagen, de zes fietsen van haar kinderen zijn verwoest en volgende week moeten de kinderen weer op de fiets naar school. Moet ze nu zelf maar zes fietsen zien “te vinden” op straat want geld voor nieuwe heeft ze niet. Haar buurman was even daarvoor al in elkaar geslagen door gasten bij het vreugdevuur. Of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben is nog onduidelijk. Na dertien jaar het vreugdevuur voor haar deur getolereerd te hebben is ze er nu klaar mee, ze zal er voor vechten dat het dit jaar echt de laatste keer is geweest.

[spacer style=”3″]

Vlaardingen – Zondagmorgen heeft de brandweer de restanten van de vreugdevuren aan de Broekweg en de marathonweg in Vlaardingen gecontroleerd. Omdat het plein aan de Broekweg weer schoongemaakt moest worden door de gemeente werden de restanten daar afgeblust zodat ze weggehaald konden worden. De brandstapel aan de Marathonweg werd door een graafmachine onder handen genomen. De overlast viel hier dusdanig mee dat besloten werd eerst de restanten verder te laten afbranden voordat ze eventueel afgeblust gaan worden. Verder viel de overlast in Vlaardingen mee, er sneuvelde wat bushokjes en putdeksels opblazen was favoriet bij de jeugd dit jaar. De gemeente heeft inmiddels de meeste deksel weer terug gelegd en de verdwenen exemplaren vervangen. Medewerkers van de gemeente waren alweer vroeg op pad om de ergste vervuilde plekken schoon te maken.

Foto’s in dit item zijn van FlashphotoNL