Home Delft Auto raakt te water langs A13 Delft-Noord

Auto raakt te water langs A13 Delft-Noord [VIDEO]

Delft – Maandagavond 15 april is er langs de A13 bij Delft-Noord een auto te water geraakt, de auto knalde volgens een getuige tussen de vangrail door en belandde een stuk verder in een meertje. Direct werden de hulpdiensten groots gealarmeerd, brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse. Ook werd de traumahelikopter gealarmeerd.

Ter plaatse bleek er een voertuig deels in het water te liggen, twee mensen zaten nog in het voertuig. De hulpdiensten hebben zich direct ontfermd over het slachtoffer. Beide slachtoffers zijn uit het voertuig gehaald met de wervelplank. Op de kant zijn deze behandeld door ambulancepersoneel en personeel van het MMT.

Beide slachtoffers zijn niet veel later vervoerd met spoed naar het ziekenhuis. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is hierna een onderzoek begonnen. Het voertuig is niet veel later door de kraan van de brandweer uit het water gehaald, de auto is hierna meegenomen door een politie-berger. Voor het voertuig lag een fles lachgas, de politie heeft deze in beslag genomen.

Tijdens het incident waren twee rijbanen van de A13 afgesloten. Meerdere mensen stopte langs de weg om foto’s van het ongeval te maken. Rijkswaterstaat en de politie hebben verschillende kentekens genoteerd.

Foto’s: Ian Venselaar en Jasper Wennekes
Video: Jasper Wennekes