Home Den Haag Brand in ruimte voor scootmobielen zorginstelling Erasmusplein in Den Haag

Brand in ruimte voor scootmobielen zorginstelling Erasmusplein in Den Haag

Den Haag – In de nacht van dinsdag op woensdag is er brand ontstaan in een opbergruimte voor scootmobielen bij een zorginstelling Het Coornhert aan het Erasmusplein in Den Haag.

De brandweer werd eerst opgeroepen voor een buitenbrand. Eenmaal ter plaatse bleek er een flinke brand te woeden in een ruimte op de begane grond. De brandweerlieden hebben de deur moeten forceren om bij de brand te kunnen komen.

Het incident is opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. Er zijn twee personen nagekeken door het ambulancepersoneel, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. De brand woedde in de ruimte waar scootmobielen worden opgeslagen. Of de scootmobielen hier ook opladen kon een woordvoerder van de Veiligheidsregio Haaglanden niet vertellen. Evenals wat de oorzaak is van de brand.

Er zal onderzoek verricht worden naar de oorzaak.

Eerder deze maand, op 12 mei, ontstond er ook al brand in een scootmobiel aan de Jacob Catsstraat. Het portiek en de woning liepen toen aanzienlijke schade op en de scootmobiel was total loss. In beide gevallen is kans op brandstichting vrij klein.

Zover bekend waren de scootmobielen bij beide branden niet voorzien van een zogeheten “FireBlocker”. Dit is een apparaat dat onder de stoel van de scootmobiel wordt aangebracht. Wanneer er brand ontstaat, detecteert de warmtekabel van de Fireblocker dit, waarna de schakelkast de 2 blusgeneratoren ingeschakeld. Daar komt vervolgens Aerosol (blusgas) vrij, wat de brand meestal direct blust.