Home Den Haag Meerdere gewonden na explosie en brand bij woning Isingstraat Den Haag

Meerdere gewonden na explosie en brand bij woning Isingstraat Den Haag

Den Haag – In de nacht van dinsdag op woensdag is er brand ontstaan als gevolg van een explosie bij een woning aan de Isingstraat in Den Haag.

De politie en brandweer werden iets over 02:00 uur gealarmeerd voor een brand in een woning. De buurt werd opgeschrikt door een harde knal en waarschuwden de hulpdiensten. Uit voorzorg werden enkele woningen van de portiek ontruimd. Door het ambulancepersoneel zijn enkele personen nagekeken. Er zijn enkele mensen naar het ziekenhuis vervoerd, maar het exacte aantal is momenteel niet bekend.

De ingang van de portiek is door de politie afgezet met lint. Een Team Explosieve Verkenner (TEV’er) is ter plaatse om ter plaatse onderzoek te doen. Ook medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) komen ter plaatse voor onderzoek. De bewoners van de getroffen woning worden elders opgevangen, zij kunnen niet terug naar hun woning.

Twee dagen geleden werd er in de Isingstraat al brand gesticht bij een auto. Bewoners wisten toen erger te voorkomen. Het is op dit moment niet bekend of beide incidenten met elkaar te maken heeft. De politie doet daar uitgebreid onderzoek naar.