Home Delft Brandstichter gaat door: geparkeerde auto en deelscooter gaan in vlammen op Motorenweg...

Brandstichter gaat door: geparkeerde auto en deelscooter gaan in vlammen op Motorenweg Delft

Delft – Nadat in de afgelopen 12 uur al vier deelscooters in vlammen opgingen in de omgeving van Station Delft Campus was het vannacht weer raak. Omstreeks 04:10 werd de meldkamer gebeld met de melding dat er aan de Motorenweg, nog geen 100 meter weg van het station een geparkeerde auto in brand stond op een parkeerplaats.

Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto al grotendeels in brand en sloegen de vlammen uit de auto. De brandweer is hier ook direct begonnen met het blussen van de brand, tijdens het blussen werd duidelijk dat naast de auto een brandende deelscooter stond. De brandweer heeft de deelscooter weggetrokken bij de auto. Hierna heeft de brandweer zowel de auto als de deelscooter geblust.

Om zeker te zijn dat de brand in de auto volledig geblust was heeft de brandweer met zwaar gereedschap de motorkap van de auto opengebroken. Ondanks de snelle inzet van de brandweer konden de auto en de scooter niet gered worden.

Vrijdagavond 1 december ging er omstreeks 21:20 een deelscooter in vlammen op aan de Frederik van Eedenlaan, hemelsbreed nog geen 200 meter van de Motorenweg verwijderd. Eerder in de nacht van 1 op 2 december gingen er omstreeks 00:45 nog eens drie deelscooters in vlammen op langs het Marcellus Emantspad, de Motorenweg kruist met deze weg. Nu waren dus een deelscooter en een geparkeerde auto het doelwit. Op 4 november j.l. waren deelscooters in de buurt van station Delft Campus ook al het doelwit van brandstichting. Of de branden met elkaar te maken hebben wordt onderzocht.

Wie er achter de brandstichtingen zit is niet bekend, de politie doet onderzoek hierna.