Home Delft Opnieuw deelscooters het doelwit van brandstichting Marcellus Emantspad Delft

Opnieuw deelscooters het doelwit van brandstichting Marcellus Emantspad Delft

Delft – In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december zijn opnieuw meerdere deelscooters slachtoffer geworden van brandstichting. Vrijdagavond 1 december ging er omstreeks 21:20 ook al een deelscooter in vlammen op aan de Frederik van Eedenlaan, zon 150 meter verwijderd van deze brand. Omstreeks 00:45 kwam de melding binnen op de meldkamer.

Bij aankomst van de politie waren de rookwolken al goed zichtbaar, de rook duwde zich onder de brug vandaan waardoor ook op de bovengelegen N470 grote rookwolken te zien waren. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en is direct begonnen met het blussen van de brand. Omdat de scooters grote accus bevatten moest de brandweer de brand goed blussen om te voorkomen dat de accus opnieuw zouden ontbranden.

Na enige tijd had de brandweer de brand geblust en werd duidelijk dat deze keer drie deelscooters het slachtoffer waren geworden. Op 4 november gingen aan de andere zijde van station Delft Campus ook al twee deelscooters in vlammen op. Of er een verband is tussen alle branden is onbekend.