Home Haaglanden Dronken automobiliste rijdt zich vast op lichtmast na eerder ongeval N14 Wassenaar

Dronken automobiliste rijdt zich vast op lichtmast na eerder ongeval N14 Wassenaar

Wassenaar – In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart heeft er op de N14 bij Wassenaar een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Omstreeks half drie knalde een voertuig met hoge snelheid op een lichtmast die in de middenberm stond. Beide inzittenden raakten hierbij gewond. Na de melding aan de meldkamer werd, naast Rijkswaterstaat en de politie, ook een ambulance met spoed gealarmeerd.

De politie heeft direct samen met Rijkswaterstaat de N14 in beide richtingen afgesloten. Ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over beide inzittenden, deze zijn na controle zonder spoed (A2) vervoerd naar het ziekenhuis.

Na het eenzijdige ongeval is de lichtmast afgebroken en even verder op het wegdek terecht gekomen. Een automobiliste die achter het gecrashte voertuig reed zag de lichtmast, en het ongeval, niet en knalde op de lichtmast. Haar voertuig kwam uiteindelijk op de lichtmast tot stilstand. Toen de bestuurster een blaastest moest afleggen kwam op het scherm van de blaastest een ‘A’ te staan, de A van aanhouden. De bestuurster bleek te veel alcohol op te hebben.

De vrouw is hierop door agenten aangehouden en na enige hulp, overgebracht naar een politiebureau in de buurt voor een tweede blaastest. Of de alcohol ook de oorzaak is waardoor de vrouw de lichtmast over het hoofd zag, is niet duidelijk.

Een berger heeft beide voertuigen afgevoerd.