Home Delft Meerdere gewonden na zware aanrijding A13 Delft

Meerdere gewonden na zware aanrijding A13 Delft

Delft – In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart heeft op de A13 ter hoogte van het Kruithuisplein (N470) een zware aanrijding plaatsgevonden. Omstreeks 01:10 uur klapte volgens getuigen een zwarte Mercedes met hoge snelheid achterop een auto.

Na het ongeval ramde de Mercedes met volle snelheid de vangrail waarna deze een aantal keer rondtolde en honderden meters verderop tot stilstand kwam. De auto die achterop werd aangereden kwam bijna een kilometer verder tot stilstand. Direct werd door omstanders 112 gebeld. Omdat al snel duidelijk was dat er meerdere gewonden waren, werden naast meerdere politie-eenheden ook twee ambulances, Rijkswaterstaat en de brandweer met spoed gealarmeerd.

Ter plaatse bleken er in de zwarte Mercedes drie personen te zitten, deze raakten alle drie gewond. Een van de slachtoffers, de mogelijke bestuurder raakte zwaargewond. Omdat zijn toestand achteruit ging werd niet veel later ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam gealarmeerd. Ambulancepersoneel is enige tijd op straat bezig geweest met de stabilisatie van dit slachtoffer. De arts van het MMT heeft uiteindelijk in de ambulance nog extra hulp verleend. Dit slachtoffer is uiteindelijk met spoed (A1) vervoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer, die gealarmeerd was voor een mogelijke beknelling, hoefde enkel hand- en spandiensten te verrichten.

De bestuurder van de auto die achterop geraakt werd raakte ook gewond, ambulancepersoneel van een tweede ambulance heeft zich over dit slachtoffer ontfermd. Hij is voor controle zonder spoed (A2) vervoerd naar het ziekenhuis.

De twee andere inzittenden van de zwarte Mercedes zijn op straat nagekeken door de verpleegkundige van het MMT, uiteindelijk is voor 1 van hen nog een derde ambulance ter plaatse gekomen. Ook dit slachtoffer is uiteindelijk zonder spoed (A2) vervoerd naar het ziekenhuis.

Door het ongeval werd de A13 direct volledig afgesloten richting Rotterdam, verkeer kon via de op- en afrit om het ongeval heen rijden. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept.