Home Delft Dronken bestuurder ramt meerdere geparkeerde auto’s Aart van der Leeuwlaan Delft

Dronken bestuurder ramt meerdere geparkeerde auto’s Aart van der Leeuwlaan Delft [VIDEO]

Delft – Zondagavond 3 februari heeft een dronken automobilist een ravage veroorzaakt aan de Aart van der Leeuwlaan ter hoogte van het voormalige Abtswoude verzorgingstehuis. De man ramde een auto waarna deze de macht over het stuur verloor waardoor deze achterop een geparkeerde auto klapte, de auto klapte vervolgens tegen een andere geparkeerde auto, door de klap schoot op deze auto tegen een andere auto. De man knalde daarna zo’n 50 meter verderop tegen een boom en kwam tot stilstand.

Direct belde omstanders 112, de meldkamer alarmeerde direct een ambulance en een politie-eenheid. Bij aankomst van de politie bleek de man niet gewond te zijn en is de ambulance afgemeld. De politie heeft bij de man een blaastest afgenomen, de man blies een te hoog promillage en is aangehouden.

De man is door de politie overgebracht naar het bureau. De politie gaat samen met alle betrokken partijen de schadeformulieren invullen. In totaal zijn er 5 voertuigen beschadigd waarvan er 3 total-loss zijn. Ook is er een boom geraakt. Een berger gaat alle voertuigen bergen.

Foto’s: Jasper Wennekes en Ian Venselaar
Video: Jasper Wennekes