Home Den Haag Supporters AHOUD Devils stilgezet na onrustig A4 Den Hoorn

Supporters AHOUD Devils stilgezet na onrustig A4 Den Hoorn

Den Hoorn – Een grote politiemacht heeft zondagmiddag twee supportersbussen van IJshockeyclub AHOUD Devils uit Nijmegen stilgezet nadat er bij de politie een melding binnen kwam van onrust. De bussen waren onderweg naar de Uithof in Den Haag voor de bekerfinale tegen Hijs Hokij uit Den Haag.

De politie kreeg de melding dat meerdere personen in de bussen erg onder invloed waren en voor onrust zorgde. De politie nam hierop geen risico en haalde de bussen van de weg af.

Op het parkeerterrein langs de A4 bij Den Hoorn werden de bussen stil gezet. Met een flinke politiemacht en een speciale arrestantenbus werden alle supporters gecontroleerd. Meerdere personen werden gefouilleerd. In de bus werd vuurwerk aangetroffen.

De woordvoerder van de gemeente Den Haag laat weten dat burgemeester Pauline Krikke op grond van de Gemeentewet een noodbevel heeft uitgegeven. Hierdoor werd besloten om beide bussen terug naar Nijmegen te sturen. Toen dit nieuws bij de supporters kwam zorgde dit voor flinke onrust. Hierbij werd iemand aangehouden voor opruiing. Een andere man werd uit de bus gehaald en aangehouden voor het plegen van een vernieling en mishandeling.

Nadat de bussen waren gecontroleerd en de rust enigszins weer was wedergekeerd werden ze onder flinke politiebegeleiding terug naar Nijmegen gebracht.

Foto’s: Marvin Hake & Jordy de Groot