Home Den Haag Verdachten (13 en 14 jaar) aangehouden na vondst van vuurwerkexplosief Hogewal Den...

Verdachten (13 en 14 jaar) aangehouden na vondst van vuurwerkexplosief Hogewal Den Haag

Den Haag – Bij de voordeur van een woning aan de Hogewal in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 februari een explosief aangetroffen. Het explosief werd in een zwarte sporttas aangetroffen nadat een alerte getuige de politie had gebeld. In de omgeving werden twee minderjarige verdachten van 13 en 14 jaar aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Het explosief werd aangetroffen in een zwarte tas welke bij de voordeur was geplaatst. De Teamleider Explosieven Veiligheid schakelde na onderzoek de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in.

De Hogewal is deels afgezet.

De winkel waar het explosief is gevonden ligt op steenworp afstand van de plek waar op 8 januari dit jaar een explosief een flinke ravage aanrichtte.

De EOD heeft de zwarte tas uiteindelijk weggehaald voor het pand en aan de straat onderzocht, in de tas zaten onder andere een lang snoer en een fles. Vermoedelijk zit daarin een brandbare vloeistof. Nadat de EOD het sein veilig had gegeven heeft de Forensische Opsporing het explosief meegenomen.

Op een plek elders is het explosief volgens getuigen tot ontploffing gebracht.