Home Poeldijk Mobiele eenheid ingezet bij zeer grote brand Jupiter Poeldijk

Mobiele eenheid ingezet bij zeer grote brand Jupiter Poeldijk

Poeldijk – Op vrijdagavond 2 februari is er bij een bedrijf aan de Jupiter in Poeldijk brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar het sein ‘zeer grote brand’, en daarnaast is ook de Mobiele Eenheid (ME) van de Politie ingezet.

De brand woedt bij het bedrijf ‘Bola Maritiem’, waar onder andere boten worden onderhouden, verkocht en gestald. Vrijwel direct na de melding van de gebouwbrand werd er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Bijna direct daarna is er opgeschaald naar ‘zeer grote brand’, en aanvullende voertuigen werden al gauw opgeroepen uit Naaldwijk, Rijswijk en Scheveningen.

Omdat de brand zich snel ontwikkelde, bleek een tweede brandweerpeloton benodigd te zijn. Vier extra tankautospuiten van de kazernes Laak, De Lier, ‘s-Gravenzande en Wateringen zijn opgeroepen. Vijf hoogwerkers zijn ingezet, maar het is nog niet bekend of allemaal daadwerkelijk zijn gebruikt.

Voor de onderlinge coördinatie is GRIP 2 afgekondigd. Door de harde wind verspreiden brandende delen en vonken zich, en er zijn gasflessen uit het naastgelegen pand gehaald.

De Mobiele Eenheid van de politie is ingezet om grote groepen omstanders te verwijderen van de omgeving, wegens de veiligheid. Ook is er een noodbevel afgegeven. De politie heeft maar enkele klappen uitgedeeld; er is, voor zover bekend, niemand aangehouden.