Home Rotterdam-Rijnmond Fietser 350m meegesleurd en overleden na aanrijding door gestolen auto Nieuwe Damlaan...

Fietser 350m meegesleurd en overleden na aanrijding door gestolen auto Nieuwe Damlaan Schiedam

Schiedam – Op de Nieuwe Damlaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bizar ongeval plaatsgevonden. Een fietser werd ter hoogte van het Bijdorpplein / Schiedamseweg aangereden door een automobilist. De auto bleef vervolgens doorrijden richting de Sporthalstraat en sleurde het slachtoffer al die tijd mee. Via het tankstation ging de auto er volgens vandoor, waarna het slachtoffer zwaargewond achterbleef in de Sporthalstraat bij de Tango.

Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd; politie, brandweer, ambulances en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is enige tijd gereanimeerd maar alle hulp mocht niet meer baten. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat het slachtoffer ter plekke overleed.

De automobilist, die in een als gestolen geregistreerd voertuig reed, is er vandoor gegaan. De weg is urenlang afgesloten geweest vanaf het Nieuwlandplein richting Hargalaan. Onder andere het droneteam van de brandweer en de Forensische Opsporing van de politie hebben onderzoek gedaan.

Foto’s: FlashphotoNL