Home Den Haag Opnieuw schietpartij; verdachte aangehouden Laan van Wateringseveld Den Haag

Opnieuw schietpartij; verdachte aangehouden Laan van Wateringseveld Den Haag

Den Haag – Op de Laan van Wateringseveld heeft woensdag 13 september aan het eind van de middag wederom een schietpartij plaatsgevonden.

Meerdere politie-eenheden, een ambulance en het Mobiel Medisch Team zijn ter plaatse gekomen. Het MMT kon al vrij snel na de landing met de traumahelikopter weer retour naar hun uitvalsbasis, hun assistentie bleek niet nodig.

De verdachte van de schietpartij zou zijn gevlucht op een zwarte scooter, waar de politie in de omgeving nog naar gezocht heeft. Voor zover bekend zijn er tot nu toe nog geen verdachte(n) aangehouden voor de schietpartij.

Twee weken geleden vond er ook al een schietpartij plaats op de Laan van Wateringseveld. Hierbij kwam iemand om het leven.

De politie doet ter plaatse uitgebreid onderzoek naar wat zich precies heeft afgespeeld.

UPDATE: De politie heeft woensdagavond laten weten dat zij een 18-jarige verdachte heeft aangehouden voor de betrokkenheid bij het schietincident. Het slachtoffer bleek een 41-jarige man uit Den Haag te zijn.

Volgens omstanders werd het slachtoffer van de schietpartij na het incident door een omstander met een busje naar het ziekenhuis gebracht. Toegesnelde politie-eenheden zagen het busje rijden en op de Treslonglaan werd het busje tot stilstand gebracht. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel onderzocht en daarna met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De bestuurder van het busje werd in eerste instantie aangehouden. Toen duidelijk werd dat hij niets met de schietpartij te maken had, werd hij weer vrijgelaten.

Foto’s: Jordy de Groot, Take Two Media en Mike Hogeveen