Home Den Haag Politie doet onderzoek na beschieting op ambassade van Saoedi-Arabië Koninginnegracht Den Haag

Politie doet onderzoek na beschieting op ambassade van Saoedi-Arabië Koninginnegracht Den Haag

Den Haag – Donderdagochtend 12 november is er geschoten op de ambassade van Saoedi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag.

Direct na de beschieting kwamen meerdere eenheden van de politie ter plaatse. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de mogelijke daders van de beschieting, zover bekend zijn deze niet aangetroffen.

Agenten hebben op straat een Plaats Delict (PD) gemaakt. Op straat zijn meerdere hulzen te zien, in het pand van de ambassade zijn ook meerdere inslagen te zien in onder andere de ramen.

De politie doet ter plaatse onderzoek naar de beschieting.

UPDATE: In een woning in Zoetermeer heeft de politie een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het schieten op de ambassade.

UPDATE 16-11-2020: Een 40-jarige man uit Zoetermeer die ervan wordt verdacht donderdag te hebben geschoten op de ambassade van Saoedi-Arabië is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft het voorarrest van de man met 14 dagen verlengd.

De man wordt verdacht van het plegen van geweld tegen een gebouw van een internationaal beschermd persoon, poging moord dan wel doodslag op de bewaker van dit gebouw en bedreiging, alles met een terroristisch oogmerk.

Het terroristisch oogmerk blijkt eruit dat de verdachte met zijn daad zijn wil lijkt te willen opleggen aan de ambassade. De man werd eerder ook al veroordeeld tot een geldboete voor het bekladden van het gebouw.

Het onderzoek is nog in volle gang. De politie is daarin onder meer nog op zoek naar getuigen die de man hebben gezien rond het moment van schieten.

UPDATE 26-11-2020: De raadkamer van de rechtbank heeft woensdag besloten dat de verdachte 90 dagen langer in voorarrest blijft.

Foto’s & video: Jordy de Groot