Home BREAKING Reactie burgemeester en politie na rellen Fruitweg Den Haag

Reactie burgemeester en politie na rellen Fruitweg Den Haag

Den Haag – Burgemeester Van Zanen (VVD) en Karin Krukkert, teamchef van de politie-eenheid Den Haag, hebben vandaag met afschuw gereageerd op de rellen die plaatsvonden op de Fruitweg in Den Haag.

Zaterdagavond ontstond er een confrontatie tussen twee groepen Eritreeërs. De politie heeft geprobeerd om de groepen uit elkaar te halen, waardoor het geweld zich richtte tegen de politie.

Er werden meerdere (politie)auto’s en een touringcar in brand gestoken. De brandweer kon de branden niet blussen omdat het geweld ook tegen hen werd gepleegd en het dus onveilig was. Een lokale fotograaf werd door een persoon bedreigd met een stok.

Bij de rellen zijn er acht (8) agenten gewond geraakt. Het gaat hierbij om gebroken handen, maar ook verwondingen aan het gezicht. De politie heeft uiteindelijk traangas moeten inzetten om het geweld te stoppen en de orde weer te herstellen.

Er zijn, vooralsnog, dertien (13) mensen aangehouden. Maar de politie en het Openbaar Ministerie hebben een team grootschalige opsporing op de zaak gezet en zij verwachten dat er nog (veel) meer aanhoudingen zullen volgen.

Heeft u beelden (bijvoorbeeld van deurbellen of beveiligingscamera’s) die u kunt delen met de politie? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Bel hiervoor met het algemene nummer 0900-8844, via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bekijk hierboven de reacties van de burgemeester en chef van de politie: