Home Den Haag Samenvatting: Jaarwisseling in Den Haag

Samenvatting: Jaarwisseling in Den Haag [FOTO’S & VIDEO]

Zoals u van ons gewend bent hebben we deze jaarwisseling ook weer live op onze website verslagen door middel van een live event. Om alles goed samen te vatten hebben we per stad of regio een samenvatting. Hieronder leest en ziet u alles over Den Haag:

In deze video ziet u de samenvatting van de meldingen in Den Haag rond de jaarwisseling:


Op de Schalk Burgerstraat werd omstreeks 18:30 uur een avondwinkel overvallen. Meer leest u in ons item.


Op de Bloemfonteinstraat brak rond 19:10 uur een brand uit. De brandweer schaalde op naar ‘Middelbrand’. Meer leest u in ons item.


Bij de brand op de Bloemfonteinstraat stonden enkele bewoners op straat. Jongeren gooide zwaar vuurwerk richting de hulpdiensten en de bewoners. Een oudere man werd door het vuurwerk geraakt en liep brandwonden op. Een agente had enige tijd last van haar oren.


Op de Stortenbekerstraat stond rond 20:05 uur een auto volledig in brand. De auto was niet meer te redden. Een auto die ervoor stond geparkeerd liep aanzienlijke schade op.


Om 20:18 uur vloog een auto op het Anna Blamanplein in brand. Bewoners konden de brand blussen, maar de auto raakte wel total-loss.


Om 21:09 uur stond op de Erasmusweg een geparkeerde auto in brand. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto ernstige schade opliep.


Om 22:07 uur ging het helemaal mis op het Kaapseplein met de Marktweg. Een auto stond hier in brand. Toen de hulpdiensten aankwamen werden zij en wij bekogeld met zwaar vuurwerk. De politie greep keihard in en hield een jongen aan. De jongen verzette zich hevig bij de arrestatie, maar kon uiteindelijk probleem loos naar het politiebureau worden afgevoerd. De brandweer kon hierop de brand blussen.


Rond 22:39 uur werd op de Wesselsstraat een voertuigbrand gemeld. Ter plaatse bleek geen sprake te zijn van een brand. Op een auto was vuurwerk afgestoken. De autoruit raakte zwaar beschadigd.


Rond 22:45 uur werd op het Jacob Jordaenplein een ruit ingeslagen van een taxi bus. De bus werd hierna in brand gestoken. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar de bus was niet meer te redden. De eigenaar was erg geëmotioneerd door de brandstichting.


In Rijswijk brak om 23:05 uur brand uit in een woning aan de Cornelis Suyslaan. De bewoonster raakte hierbij gewond. Zij liep brandwonden op en moest voor behandeling mee naar het ziekenhuis.


Om 23:23 uur werd een caravan in brand gestoken op een parkeerplaats aan de Marktweg. Het vuur kwam enkele meters hoog. Een gasfles begon te lekken, waardoor een bouwcontainer schade op liep. Enkele gasflessen ontploften. De brandweer had het vuur snel uit.


Tussen 23:30 en 00:30 uur heeft de politie samen met het Parate Peleton en de Hondenbrigade een linie gevormd. Met zijn allen hebben zij het Kaapseplein schoongeveegd van jeugd met zwaar vuurwerk.


Om 23:40 uur stond een witte Volkswagen Touran in brand op de Kockstraat. Brandstichting was ook hier de oorzaak. De auto liep flinke schade op.


Een paar minuten later, om 23:47 uur, werd op de Majubastraat een busje in brand gestoken. De Volkswagen brandde helemaal uit.


Een minuut voordat de klok het nieuwe jaar inluidde werd een auto in brand gestoken op de Erasmusweg. De auto was niet meer te redden. De brandweer bluste het vuur.


Het was nog geen half uur 2019 of er werd alweer een brand gesticht. Op de Guntersteinweg stond een aanhanger in brand. Ondanks de inzet van de brandweer liep de aanhanger flinke schade op.


Omstreeks 1:00 uur ging het finaal mis op Scheveningen. Door vuurvonken van het vreugdevuur ontstonden meerdere duin- en woningbranden. Lees meer in ons item.


Foto’s: Mike van Doorn, Jordy de Groot & Martijn de Jong
Video: Jasper Wennekes