Home Delft Stadsbus neemt verkeerde afslag op rotonde: tramverkeer gestremd Delflandplein Delft

Stadsbus neemt verkeerde afslag op rotonde: tramverkeer gestremd Delflandplein Delft

Delft – In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 november heeft een buschauffeur zijn stadsbus vastgereden in het gras naast de rotonde aan het Delflandplein.

Omstreeks 00:25 kwam de bestuurder van bus 64 de rotonde op gereden. Op de rotonde die op dat moment voor al het overige verkeer was afgesloten in verband met wegwerkzaamheden besloot de chauffeur richting de Martinus Nijhofflaan te rijden.

Echter deed de bestuurder van de stadsbus dit via het natte gras van de trambaan met als gevolg dat hij na enkele meters volledig wegzakte in het sompige gras. Pogingen om zelfstandig los te komen mochten niet baten, toen ook tram 1 zich meldde achter de gestrande bus werd besloten hulp in te roepen.

Niet lang hierna arriveerde naast de verkeersdienst van de HTM ook bergingsbedrijf Vreugdenhil. Al snel werd duidelijk dat zwaar materiaal noodzakelijk was om de bus uit het gras te trekken. Hierop is de zware berger ter plaatse gevraagd.

Bij aankomst van de zware berger is de bus uit het gras getrokken, de bus liet wel nog zijn diepe sporen achter van het nachtelijke avontuur wat zich had afgespeeld. De bestuurder is niet veel later met zijn bus richting de remise gereden.

De bestuurders van de gestremde lijnen 1 moesten hun bed door het voorval wat later opzoeken; deze moesten nadat zij gekeerd waren in Delft eerst nog hun rit naar Scheveningen af maken.