Home Rotterdam-Rijnmond Zeer grote uitslaande brand in woning Dam Schiedam

Zeer grote uitslaande brand in woning Dam Schiedam

Schiedam – In een woning aan de Dam in Schiedam is vrijdagochtend om 6:19 brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand en is opgeschaald naar grote brand en niet veel later ook naar zeer grote brand. Door de opschaling komt er meer materieel ter plaatse om de brandhaard in de smalle straat goed te kunnen bestrijden. Het was korte tijd onduidelijk of er nog mensen aanwezig waren in het gebouw. Er zijn meerdere ambulances gealarmeerd voor eventuele gewonden. Voor het blussen van de brand is een groot watertransport ingezet.

Om het vuur te kunnen bereiken heeft de brandweer enkele ramen uit de woning geramd. Vanuit de lucht is de vuurhaard in kaart gebracht met behulp van een drone. De brand is uitgebroken op de bovenste etage van het pand. De woning is van binnen volledig uitgebrand, er is weinig meer over van het interieur.

De directe omgeving van de dam is enige tijd afgesloten geweest voor alle verkeer. Vanuit de Westvest is een watertransport aangelegd voor de aanvoer van voldoende bluswater. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van het ontstaan van de brand is. De brandweer hield er korte tijd rekening mee dat er mogelijk een wietplantage in het pand aanwezig was. Hiervan bleek echter geen sprake. 15 personen moesten tijdens de bluswerkzaamheden hun woning verlaten. Een persoon is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s: FlashphotoNL