Home Delft Tiener op fat-bike zwaargewond na aanrijding met vuilniswagentje Zuidwal Delft

Tiener op fat-bike zwaargewond na aanrijding met vuilniswagentje Zuidwal Delft

Delft – Op de Zuidwal in Delft is maandagochtend 5 februari een tiener op een fat-bike zwaargewond geraakt. Omstreeks 08:00 uur kwam de jongen op zijn fat-bike in botsing met een klein vuilniswagentje die op dat moment op het fietspad reed. De jongen kwam na de aanrijding hard ten val. Nadat 112 was gebeld kwamen de politie en de ambulancedienst met spoed ter plaatse.

Omdat snel duidelijk was dat de jongen zwaar letsel had opgelopen werd een tweede ambulance met spoed ter plaatse gevraagd om te assisteren met het stabiliseren van het slachtoffer. Het ambulancepersoneel is lange tijd bezig geweest om het slachtoffer stabiel te krijgen voor vervoer.

Om het transport naar het ziekenhuis zo snel en vloeiend mogelijk te maken zijn agenten van de verkeerspolitie met spoed ter plaatse gekomen voor een begeleiding.

Nadat het slachtoffer in het vacuummatras was verplaatst is de ambulance met spoed (A1) vertrokken richting het Erasmus Medisch Centrum / Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Motoragenten hebben de ambulance begeleid om ervoor te zorgen dat de ambulance snel in Rotterdam arriveerde.

De politie heeft ter plaatse getuigen gehoord en heeft de zaak in onderzoek.