Home Delft Veel rook maar geen brand bij Delfts vleeswaren bedrijf Voltaweg Delft

Veel rook maar geen brand bij Delfts vleeswaren bedrijf Voltaweg Delft

Delft – In de vroege ochtend van 23 november werd omstreeks 04:35 de meldkamer gebeld door een PAC (Particuliere Alarm Centrale). De centrale meldde dat een bedrijfspand aan de Voltaweg vol stond met rook.

De brandweer werd hierop met spoed gealarmeerd, kazerne’s Delft en Pijnacker-Nootdorp kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer was de rook al te zien vanaf het dak, de brandweer is hierop direct naar binnen gegaan. In het pand bleek de werkhal volledig vol te staan met rook.

Omdat het een groot bedrijfspand betreft werden beide tankautospuiten ingezet, de brandweer schaalde op naar het sein ‘middelbrand’. Vanaf meerdere ingangen gingen brandweermannen met slangen naar binnen om de brand te blussen.

Echter kwamen de brandweermannen snel voor een verassing, de flinke rookontwikkeling in het pand bleek niet afkomstig van een brand maar van een rookkast die wordt gebruikt voor het roken van vleeswaren. Door nog onbekende oorzaak was een van de deuren van deze kast open geraakt waardoor de rook zich vrij kon verspreiden door het pand.

De brandweer kon hierna snel inpakken, wel hebben zij het pand nog geventileerd. Of de deuren van de rookkast zijn open geraakt door een technisch defect of een menselijke fout is niet bekend.