Home Den Haag Veel schade aan voordeur na nachtelijke explosie Orlandostraat Den Haag

Veel schade aan voordeur na nachtelijke explosie Orlandostraat Den Haag

Den Haag – In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juni heeft er omstreeks 01:35 een explosie plaatsgevonden bij de voordeur van een woning aan de Orlandostraat in Den Haag. Vermoedelijk is de explosie veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk wat vast zat aan een jerrycan.

Na de explosie rende de verdachte(n) weg in onbekende richting. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse omdat er mogelijk sprake was van brand. De brandweer heeft de woning gecontroleerd op eventuele brandhaarden.

De politie maakte inmiddels buiten de woning een gedeelte van de straat Plaats Delict (PD).

De TEV (Teamleider Explosieven Veiligheid) is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen, enkele bewijsstukken zijn in speciale zakken gedaan en meegenomen voor verder onderzoek. De politie heeft een kort buurtonderzoek gehouden en bij omwonenden gekeken op camerabeelden. Deze bevindingen worden meegenomen in het onderzoek.

In de Orlandostraat werd op 29 augustus 2023 Ibrahim Demir doodgeschoten, na de liquidatie zijn bij de woning van de dader aan de Jacob Schorerlaan meerdere explosies geweest. Of deze explosie iets met de dood van Ibrahim te maken heeft is niet bekend.