Home Den Haag Verdachte (23) die zwaargewond raakte na explosie overleden Engelenburgstraat Den Haag

Verdachte (23) die zwaargewond raakte na explosie overleden Engelenburgstraat Den Haag

Den Haag – Na een explosie aan de Engelenburgstraat in Den Haag is woensdag 24 op donderdag 25 januari een persoon zwaargewond geraakt.

Volgens omstanders was vuurwerk de oorzaak van de explosie, maar de politie kan dit noch ontkennen noch bevestigen. Wel laten zij weten dat er een persoon zwaargewond is geraakt.

Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is op straat gestabiliseerd en later met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie doet momenteel onderzoek. Ook de TEV (Teamleider Explosieven Veiligheid) is ter plekke om onderzoek te doen naar het explosief.

UPDATE 26-01-2024: Den Haag – De 23-jarige man uit Amsterdam die donderdagochtend 25 januari zwaargewond raakte in de Engelenburgstraat, is aan zijn verwondingen overleden.

De man werd rond 01.30 uur zwaargewond in de Engelenburgstraat aangetroffen, nadat kort daarvoor bij een woning aan de Steijnlaan een vuurwerkexplosie plaatsvond. Het slachtoffer werd later in het ziekenhuis aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij deze explosie.

Het strafrechtelijk onderzoek naar deze 23-jarige verdachte stopt hiermee. Het onderzoek naar de tweede verdachte, die in de loop van donderdag werd aangehouden, en naar de toedracht gaat onverminderd door.