Home Delft 9 oktober Terugblik op het schietincident maandagochtend Breestraat Delft

9 oktober Terugblik op het schietincident maandagochtend Breestraat Delft

Delft – Maandagochtend 8 oktober vond omstreeks 5 uur de beruchte schietpartij plaats voor coffeeshop The Game aan de Breestraat in Delft. Wat weten we tot nu over de incidenten in Delft?

Twee verdachten op een scooter

Omstreeks 5 uur stoppen twee personen op een scooter voor de coffeeshop. Een van de verdachte stapte af en haalde iets tevoorschijn dat eruit zag als een vuurwapen. Hij richtte dat voorwerp richting coffeeshop The Game. Op dat moment komt er een agent in burger de Breestraat ingereden die in het kader van zijn ronde ook de Breestraat mee moet pakken. Hij besloot in te grijpen. De agent schoot verschillende keren richting de verdachte. De twee zijn vervolgens op de scooter gevlucht. Of de verdachte geraakt was, was op dat moment nog niet bekend.

Aantreffen van een scooter, mogelijk die van de verdachten

Later die ochtend vinden agenten een scooter welke achter is gelaten onder de Reineveldbrug. Agenten stellen de scooter veilig en laten duikers het Rijn-Schiekanaal doorzoeken in de hoop het wapen aan te treffen. Er wordt niets aangetroffen en de scooter wordt in beslag genomen.

Man met schotwond achter gelaten voor Zoetermeerse ziekenhuis

Een aantal uur later komt het bericht naar buiten dat voor het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer die ochtend een man zwaargewond voor het ziekenhuis is achtergelaten. Medewerkers van het ziekenhuis zagen de man en begonnen direct met reanimeren. Het reanimeren mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke. Paar uur na dit nieuws komt naar buiten dat het gaat om een 18-jarige man uit Zoetermeer. De man zou een leerling zijn van het mboRijnland, in Zoetermeer, waar hij een opleiding volgde op niveau 3. Een woordvoerder van de school laat weten dit ‘zeer verdrietig nieuws’ te vinden.

Onderzoek in de Breestraat afgerond

Rond 16:00 uur werd het politieonderzoek in de Breestraat pas afgerond. Op datzelfde moment wordt de Breestraat weer vrijgegeven. The Game is op dat moment nog steeds gesloten. Er hangt een briefje op het raam: “a.s. woensdag 10 oktober zijn wij weer normaal geopend vanaf 10 uur”. Verder is het rustig en stil op de Breestraat.

Politietoezicht in het centrum verscherpt

Voor de veiligheid van de Delftenaren is het politietoezicht in het centrum van Delft verder verscherpt. Op verschillende locatie’s staan sinds maandagavond bemande politieauto’s. Op de Breestraat en Peperstraat staan twee zogeheten Touareg’s van de politie.

Alle incidenten op een rijtje

Foto’s: Jasper Wennekes en Marvin Hake